ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Εικόνες σοκ στα ψυχιατρικά νοσοκομεία: Ασθενείς δένονται με ιμάντες! ΦΩΤΟ

  • Την ίδια στιγμή στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ψυχικά πάσχοντες αφού όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ τα ψυχιατρικά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν εκρηκτικά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων! Και αυτό γιατί, στη προοπτική ότι, θα έβαζαν λουκέτο, έχουν δέκα χρόνια να προσλάβουν προσωπικό!

Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι κενές οργανικές θέσεις στον ευαίσθητο αυτό χώρο αγγίζουν το 60%.

Ήδη η κατάσταση στις ψυχιατρικές κλινικές των Γενικών νοσοκομείων είναι τραγική με τους ασθενείς να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, να υποσιτίζονται και να δένονται ακόμη με ιμάντες στο κρεβάτι αν και η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί διεθνώς!

 

 

 

 

 

 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια νοσοκομεία συνέπεια της κατάστασης αυτής  είναι «σε Τμήματα οξέων περιστατικών να νοσηλεύονται 30 με 40 ασθενείς ο ένας πάνω στον άλλο μεταξύ των οποίων βαρυποινίτες, διεγερτικοί, που εισάγονται με συνοδεία τριών αστυνομικών με χειροπέδες και στη καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν μόνο δύο Νοσηλεύτριες στη κάθε βάρδια.

Λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού και της αδυναμίας επισκευής ειδικών διαμορφωμένων δωματίων (ήσυχοι θάλαμοι ονομάζονται στη Βιβλιογραφία) συνεχίζουν να καθηλώνονται Ασθενείς με ιμάντες στα κρεβάτια τους. Εικόνες φρίκης περασμένων δεκαετιών.

 

 

 

 

 

 

Ένα μέτρο που συνεχίζεται με τη βούλα του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν ιατρικής εντολής.Μάλιστα εφαρμόζονται ειδικά πρωτόκολλα περιορισμού Ασθενών, ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

 

 

 

 

 

 

Από την άλλη πλευρά Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόληψης βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή υποτιμητικής μεταχείρισης από το έτος 2006, χαρακτήρισε το μέτρο ακραίο και συνιστούσε να εφαρμόζεται για πολύ ειδικές περιπτώσεις Ασθενών.

Την ίδια στιγμή οι προϋπολογισμοί των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων είναι “μειωμένοι χρόνο με τον χρόνο ενώ έχουν σταματήσει τα προγράμματα αποασυλοποίησης. Μάλιστα αδυνατούν να προμηθευτούν είδη απαραίτητα για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία τους και το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλειας».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί πως αν ισχύσουν τα μέτρα που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την ψυχική Υγεία οι ασθενείς θα κοιμούνται στα παγκάκια“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταφορές ασθενών τώρα και με…μουλάρια! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Εργαζόμενοι «τρολάρουν» Πολάκη για το Νοσοκομείο Σαντορίνης: Προσλαμβάνουμε και Υπουργούς!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button