ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ιατρικό προσωπικό πολλών ταχυτήτων στο ΕΣΥ! Τι μέτρα ετοιμάζει το υπ.Υγείας

Άλλο έναν πονοκέφαλο αποκτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά την επιστροφή πρώην γιατρών του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) στο ΕΣΥ και μάλιστα με ανοικτά ιατρεία, όπως προβλέπεται σε σχετική δικαστική απόφαση.

Πρόκειται για 290 γιατρούς του πρώην ΠΕΔΥ οι οποίοι υποχρεώθηκαν με τον νόμο Άδωνι Γεωργιάδη να επιλέξουν μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, νόμος που επανήλθε και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο οι 290 γιατροί δικαιώθηκαν στα δικαστήρια και επιστρέφουν τόσο με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία, όσο και με αποζημίωση από το σύστημα. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Επιστρέφουν στο ΕΣΥ πρώην γιατροί του ΙΚΑ με ανοικτά ιδιωτικά ιατρεία! Νέα δικαστική απόφαση»

Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Η ανατροπή αυτή δημιούργησε εκ νέου, γιατρούς πολλών ταχυτήτων στο ΕΣΥ, καθώς υπάρχουν οι γιατροί του πρώην ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) που υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν πλήρως στο δημόσιο, οι νοσοκομειακοί που δεν επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικό ιατρείο, οι πανεπιστημιακοί που έχουν ιδιωτικά ιατρεία και εκτός των άλλων και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των ΤΟΜΥ που προσλαμβάνονται με δίχρονες συμβάσεις.

Η πολυπλοκότητα αυτή, που επιχειρήθηκε να εξοβελισθεί από τη σημερινή κυβέρνηση, στην πράξη ισχύει ακόμη και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποχρεώνει με νόμο τους γιατρούς του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) να κλείσουν υποχρεωτικά τα ιατρεία τους έως το τέλος του 2018 εάν θέλουν να μείνουν στο ΕΣΥ, όπως εξάλλου είχε πράξει και ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός Υγείας. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Γιατροί ΠΕΔΥ: Νέα παράταση έως τέλος του 2018 για να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία! Τι άλλαξε στο νομοσχέδιο»

Όμως προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω αναστάτωση στο ΕΣΥ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας- λένε πηγές του HealthReport.gr– προτίθεται να προσβάλει τη δικαστική απόφαση ασκώντας έφεση, ώστε να μην επιστρέψουν τουλάχιστον με ανοικτά ιατρεία οι 290 γιατροί που είχαν απομακρυνθεί.

Το γεγονός αυτό ωστόσο αναμένεται να προκαλέσει εκ νέου αντίδραση από την πλευρά των πρώην γιατρών του ΠΕΔΥ, οι οποίοι θέλουν να υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση και να προχωρήσει και η καταβολή των αποζημιώσεων που φθάνει τα 24.000 ευρώ ανά γιατρό.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος στο ταλαιπωρημένο ΕΣΥ, με τους γιατρούς να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου, λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων και συμφερόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται νέα προκήρυξη για τις ΤΟΜΥ αλλά και συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με όλες τις ειδικότητες! Τι υποστηρίζει το υπ.Υγείας

Πρόεδρος Γενικών Γιατρών: Παράνομες οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς χωρίς ειδικότητα! Τι θα κάνει ο κλάδος

Πόσοι Γενικοί Γιατροί και Παθολόγοι κατέθεσαν αίτηση στον ΕΟΠΥΥ για σύμβαση σε όλη τη χώρα! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button