ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Μειώνεται η συμμετοχή για την αγορά φαρμάκων! Τι σχεδιάζεται

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ένα μέρος από την πρόσθετη δαπάνη που κερδίζεται για τον τομέα της Υγείας μέσω του πλεονάσματος, σχεδιάζεται να δοθεί για την ελάφρυνση των ασθενών και ειδικότερα για τη μείωση της συμμετοχής τους στην αγορά φαρμάκων.

Διαβάστε ΕΔΩ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα από τον Οκτώβριο! Όλες οι κατηγορίες

Συγκεκριμένα μελετάται η μείωση της συμμετοχής για την αγορά φαρμάκων έως και μηδενισμός σε κατηγορίες πληθυσμού με χαμηλά εισοδήματα. Ήδη έχουν ληφθεί αντίστοιχα μέτρα ελάφρυνσης για κάποιες κατηγορίες ασθενών καθώς μηδενίσθηκε η συμμετοχή για την προμήθεια φαρμάκων μόνο όμως εάν αυτά είναι γενόσημα, για όσους είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, αλλά και για τους χρονίως πάσχοντες.

 

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η συμμετοχή των ασθενών για την αγορά φαρμάκων έχει εκτοξευθεί. Ενδεικτικό είναι πως ο μέσος όρος της συμμετοχής το 2010 ήταν κοντά στο 12%, ενώ σήμερα πλησιάζει το 30%.

Κόβεται το 1 ευρώ ανά συνταγή

Στο μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως υπογραμμίζουν πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται να απαλλάξει τους χρόνιους ασθενείς από το 1 ευρώ ανά συνταγή που πληρώνουν σήμερα. Ένα μέτρο που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμη και στον κλάδο των φαρμακοποιών.

Πιθανότατα η νέα ρύθμιση να εφαρμοσθεί ακόμη και μέσα στο 2018, αλλά θεωρείται βέβαιον ότι το επιπλέον χαράτσι στους ασθενείς θα καταργηθεί από 1.1.2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεφεύγει και πάλι η φαρμακευτική δαπάνη! Δείτε τα αστρονομικά ποσά που πληρώνουν οι Έλληνες από την τσέπη τους για φάρμακα

Με παζάρια στις τιμές όλα τα νέα φάρμακα! Πως θα εγκρίνονται

Απίστευτο: Μέσω Facebook ψάχνουν φάρμακα που λείπουν οι φαρμακοποιοί! Σε απόγνωση οι ασθενείς

Κουρεύονται οι εισαγωγές νέων καινοτόμων φαρμάκων από τα χαράτσια! Τι ανακοίνωσαν οι φαρμακοβιομηχανίες

«Κόπηκαν” 4 νέα σωτήρια φάρμακα για τον καρκίνο από την Ελλάδα! Γιατί δεν εισάγονται

Δείτε πόσα χρήματα έδωσαν για φάρμακα τα νοσοκομεία όλης της χώρας το 2017!

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button