ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Ο άγνωστος νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ.Μπερσίμης! Όλο το παρασκήνιο του διορισμού του

Είναι νέος, γνώστης των αριθμών, συχνάζει στον Πειραιά και θα αναλάβει τον μεγαλύτερο Οργανισμό Υγείας της χώρας που έχει μάλιστα και τα περισσότερα χρέη αναλογικά στο δημόσιο!

Ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο 40αρης Σωτήρης Μπερσίμης αναλαμβάνει επισήμως τα ηνία του ΕΟΠΥΥ την ερχόμενη εβδομάδα μετά και την έγκριση που θα δώσει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το όνομά του άλλωστε είχε κλειδώσει εδώ και μήνες. Το HealthReport.gr είχε γράψει για πρώτη φορά στις 23 Μαρτίου: “Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ετών 40; Ο νέος υποψήφιος που προτάθηκε για τον Οργανισμό”

Ήταν την περίοδο που ο τότε υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε προτείνει στον Σωτήρη Μπερσίμη να αντικαταστήσει τον Δημήτρη Κοντό που αποχωρεί από τη θέση του.

Από τότε όμως ακολούθησε πολύ παρασκήνιο. Αρχικώς ο κ. Μπερσίμης δεν έλεγε το πολυπόθητο “ναι” στην κυβέρνηση παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr ήθελε το διορισμό του καθότι πιστεύει στις γνώσεις του 40αρη λέκτορα του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που σε αντίθεση με όλους τους άλλους προέδρους έχει γεννηθεί το 1974. Άλλωστε ο Σωτήρης Μπερσίμης είναι της γενιάς του Αλέξη Τσίπρα.

Γι αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή το Μέγαρο Μαξίμου προώθησε το διορισμό του.

Ωστόσο ενώ αρχικά ο κ.Μπερσίμης, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, ζητούσε εγγυήσεις για να αναλάβει, όπως ορθή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, διαφορετική κατανομή των κονδυλίων με βάση την οικονομική απόδοση της κάθε υπηρεσία κλπ, τελικώς μεσολάβησαν τα δραματικά πολιτικά γεγονότα του καλοκαιριού και ο διορισμός του καθυστέρησε.

Πάντως τόσο οι σπουδές του όσο και η ευρύτερη ενασχόλησή του, φαίνεται πως ταιριάζουν γάντι με τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ, καθώς τόσο το διδακτορικό του όσο και οι μεταπτυχιακές του σπουδές είναι εστιασμένες στη στατιστική και τη θεωρία των αριθμών.

Ο Σωτήρης Μπερσίμης θεωρείται από τους νέους επιστήμονες με πολλές περγαμηνές, καθώς έχει υψηλής ποιότητας σπουδές ενώ διδάσκει τόσο στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όσο και στο Χαροκόπειο.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές έρευνες ενώ έχει και πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο βιογραφικό του.

Θεωρείται μάλιστα γνώστης της αγοράς καθώς έχει συνεργαστεί και με φαρμακευτικές εταιρείες για τις οποίες έχει διεξάγει έρευνες ως ιδιώτης.

Το ζήτημα βέβαια είναι εάν ο Σωτήρης Μπερσίμης κατορθώσει να βγάλει τον ΕΟΠΥΥ από τον λαβύρινθο των χρεών και των κουρεμένων υπηρεσιών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ! Πότε συζητείται στη Βουλή

Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΟΠΥΥ:ο 40αρης πρόεδρος και ο «κολλητός» αντιπρόεδρος! Όλο το παρασκήνιο (ΦΩΤΟ)

Σχετικά Άρθρα

Back to top button