ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Στα…χαρτιά ηλεκτρονικός ο ΕΟΠΥΥ! Τι καταγγέλλουν οι απλήρωτοι γιατροί

Η διαπίστωση ανήκει στους ίδιους τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όπως εκπροσωπούνται από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Τα μέλη της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καταγγέλλουν ότι πλέον τα πράγματα είναι χειρότερα. Και αυτό διότι εκεί που ο κλάδος έστελνε τα παραστατικά του για να πληρωθεί στις περιφερειακές Διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, όπου και έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο χαρτοβασίλειο, τώρα τα πράγματα έγιναν ανάποδα.
Γιατροί από όλη την Ελλάδα στέλνουν τα τιμολόγια τους για να πληρωθούν στην Αθήνα (Πεύκη).

Ρεπορτάζ που είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr και είχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ιθύνοντες της Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ»

Οι γιατροί της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώνουν πλήρως το ρεπορτάζ του HealthReport.gr σημειώνοντας: “Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε την επιπρόσθετη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία από τις ατελείωτες ώρες στις ουρές και την οικονομική επιβάρυνση των συμβεβλημένων ιατρών με τον νέο τρόπο υποβολής των παραστατικών, που πλέον κατατίθενται στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα.

"Βουνό" οι κούτες που εκκαθαρίστηκαν στο νέο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη.
“Βουνό” οι κούτες που εκκαθαρίστηκαν στο νέο κτίριο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη αφού πλέον φθάνουν παραστατικά γιατρών από όλη την Ελλάδα.

Οι εικόνες από την υπηρεσία αυτή είναι προς το παρόν απογοητευτικές, ως προς την οργάνωση, χωρίς καμία ασφαλή διαδικασία ως προς τον τρόπο παραλαβής των παραστατικών. Κανένα είδος εγγύησης δεν έχει δοθεί ως προς την απώλεια δέματος που περιέχει τα παραστατικά, με το ρίσκο της απώλειας όλου του ποσού αποζημίωσης της εργασίας ενός μηνός, να βαραίνει αποκλειστικά τον ιατρό» σημειώνει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ  Άννα Μαστοράκου.

Βέβαια ο ΕΟΠΥΥ είχε σπεύσει να ανακοινώσει ότι γίνεται…ηλεκτρονικός αλλά όπως φαίνεται παραμένει εγκλωβισμένος στα …χαρτιά και τα χαρτόκουτα. Δείτε ΕΔΩ τι είχε ανακοινώσει: «Ήρθε ο «ηλεκτρονικός» ΕΟΠΥΥ! Χρήσιμες οδηγίες για τις πληρωμές Ιανουαρίου»

κούτες ΕΟΠΥΥ

Και οι ανακοινώσεις αυτές δεν είχαν γίνει τυχαία. Η διαδικασία επισπεύσθηκε μετά το σοβαρό τραυματισμό της πολύτεκνης μάνας εργαζόμενης στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου. Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ: «Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών».

Και απλήρωτοι και … ταλαιπωρημένοι

Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν την ώρα που οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είχαν λάβει και διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση του Οργανισμού ότι θα εισέπρατταν και τα χρήματα που τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ από το 2012.
Πλέον όμως δεν έχουν να σκέφτονται τα παλαιά χρέη αλλά ακόμη και τα νέα!

χρήματα

Άλλωστε τις εορτές του Πάσχα θα τις περάσουν απλήρωτοι, αφού ο ΕΟΠΥΥ κάνει στάση πληρωμών καθώς διέθεσε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως άλλωστε και όλα τα νοσοκομεία. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες: « Τέλος το ρευστό και για τον ΕΟΠΥΥ! «Φτερά» κάνουν τα αποθεματικά του»

Λόγω των δυσκολιών στη διαπραγμάτευση είναι τελικά άγνωστο πότε τα ταμεία του κράτους θα δουν το… χρώμα του χρήματος, συνεπώς και ο ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη μεταφορά των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Που πετά τις κούτες με τα παραστατικά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ; Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Ο …ανοργάνωτος ΕΟΠΥΥ προκαλεί ατυχήματα! Πως τραυματίσθηκε μητέρα 5 παιδιών

Διορθώνει άρον άρον τη γκάφα του ο ΕΟΠΥΥ με τα προσωπικά δεδομένα των γιατρών! Τι αλλάζει

Σχετικά Άρθρα

Back to top button