ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΧωρίς κατηγορία

Τι θα γίνει με το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ! Τα ισοδύναμα και τα πιθανά κουρέματα

Εάν δε βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χάσουν τις αυξήσεις που δικαιούνται (χρονοεπίδομα) γεγονός που θα μειώσει άμεσα τις αποδοχές των περισσότερων γιατρών.

Ήδη όμως φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει τα ισοδύναμα μέτρα και υπάρχει κίνδυνος να “τσεκουρωθούν” τελικώς οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών.

Άλλωστε τη γλίτωσαν λίγο πριν ληφθούν τα μέτρα. Διαβάστε ΕΔΩ τη διόρθωση της τελευταίας στιγμής: «Γλίτωσαν στο τσακ οι γιατροί το «πάγωμα» των μισθών!»

Πάντως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Υγείας, λένε πηγές του HealthReport.gr, ότι ήδη έχουν καθυστερήσει τα ισοδύναμα μέτρα.

Γι αυτό άλλωστε στο υπουργείο Υγείας επικρατεί αναστάτωση ώστε να ετοιμασθούν άμεσα τα ισοδύναμα μέτρα, να παρουσιασθούν και να ξεφύγουν από τον …σκόπελο. 

Όλα δείχνουν πάντως, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, ότι προς το τέλος Αυγούστου θα έχουν βρεθεί και καταγραφεί τα ισοδύναμα ώστε να ξεπερασθεί το εμπόδιο. 

Αν δεν επιτευχθεί όμως ο στόχος, εκτός των άλλων οι νοσοκομειακοί γιατροί, θα απωλέσουν μία αύξηση 4% που προστίθεται κάθε δύο χρόνια στο βασικό μισθό τους και αποτελούσε σημαντικό βοήθημα στους ήδη «κουρεμένους» μισθούς των γιατρών.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια των μνημονίων οι γιατροί έχουν χάσει περίπου το 40% των εισοδημάτων τους με τις εφημερίες να παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμο το νέο «κούρεμα» στους μισθούς στα νοσοκομεία! Τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι

Νέο Μισθολόγιο Δημοσίου: πάγωμα από 5 έως και 20 χρόνια των μισθών

Έρχεται άγριο κούρεμα στους μισθούς στα νοσοκομεία! Αποδοχές με βάση την παραγωγικότητα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button