ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Υπουργείο Υγείας: Ανανεώνονται οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ

Συνεχίζονται κανονικά οι συμβάσεις 4.000 νοσηλευτών, τραυματιοφορέων, διοικητικών υπαλλήλων , που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα δημόσια νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε προηγηθεί: ΠΟΕΔΗΝ: Τι είπε ο υφ. Υγείας για επικουρικό προσωπικό, ΟΑΕΔ και καθαρίστριες

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης «το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε αυτό συνετέλεσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, μιας και οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού. Και συνέχισε:

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ. σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».

Να σημειωθεί εδώ ότι την δραματική κατάσταση που θα διαμορφωνόταν εάν οι 4.000 υπάλληλοι αποχωρούσαν είχαν περιγράψει οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ στον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος και τους είχε διαβεβαιώσει ότι εξετάζεται πολύ σοβαρά να εισηγηθεί θετικά το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εργασίας ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις τους για ένα ακόμη χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον αέρα συμβασιούχοι και επικουρικοί των Νοσοκομείων! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Ετοιμάζεται προκήρυξη για μόνιμες προλήψεις γιατρών προσωπικού στα Νοσοκομεία με μοριοδότηση των επικουρικών!

Υπ.Υγείας: Δεν απολύεται κανένας επικουρικός! Τι αναφέρει σε επείγουσα εγκύκλιο

Νοσηλευτές με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας! Στα κάγκελα ο κλάδος

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button