ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: «Δεν σταματάμε την επίσχεση αν δεν…» Τι θα κάνουν!

Οι συμβεβλημένοι γιατροί που παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους πέντε μήνες περιμένουν να εκδοθεί μία κοινή υπουργική απόφαση μέσω της οποίας θα μπορούν να πληρωθούν καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εκκαθάριση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Δείτε ΕΔΩ πως θα χάσουν τα λεφτά τους πολλοί γιατροί με συνέπεια η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ να προσφεύγει στη δικαιοσύνη: «Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα νέα κουρέματα! Στον αέρα οι εκκαθαρίσεις χρεών»

Ωστόσο και να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να γίνει νόμος του κράτους και να εξοφληθούν οι γιατροί οι οποίοι συν τοις άλλοις έχουν να αντιμετωπίσουν και τη νέα φορο-καταιγίδα.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΝΟΠΥΥ Άννα Μαστοράκου στο healthreport.gr είναι άγνωστο αν θα κάνουν πίσω στην επίσχεση καθώς το οικονομικό τους μέλλον είναι αβέβαιο. Έτσι παρά τις πιέσεις που ασκήθηκε προς την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ από τον πρόεδρο του Οργανισμού Σωτήρη Μπερσίμη οι γιατροί δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδώσουν τα κλειδιά τα κλειδιά των ιατρεία τους στον οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες της επίσχεσης και τα αίτια που αναφέρουν: «Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις από 1η Ιουνίου»

Νέο ηλεκτρονικό μπάχαλο

Δεν φτάνει που είναι πνιγμένοι στα χρέη έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα. Βάση του κανονισμού που ισχύει σήμερα στην περίπτωση εκκαθάρισης των σχετικών παραπεμπτικών στην περίπτωση που εντοπιστεί έλλειψη υπογραφής (ασφαλισμένου / ιατρού) ή σφραγίδας σε ένα μόνο παραπεμπτικό επίσκεψης (από τα 10 παραστατικά του δειγματοληπτικού ελέγχου) δεν αφαιρείται μόνο το ποσό των 200 ευρώ που αντιστοιχεί στο πρόστιμο αλλά ο γιατρός δεν λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του μήνα.!

Διαβάστε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ  για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο ΕΟΠΥΥ ώστε να ψαλιδίσει  τα λεφτά των συμβεβλημένων γιατρών.

Την ίδια στιγμή μπάχαλο επικρατεί και με τα ασφαλιστικά δεδομένα των ασθενών με αποτέλεσμα τη νύφη να την πληρώνουν οι γιατροί. Ειδικότερα τα ηλεκτρονικά συστήματα του υπ. Εργασίας, ΗΔΙΚΑ ,ΕΟΠΥΥ δεν επικοινωνούν σωστά μεταξύ τους με συνέπεια οι γιατροί να μην γνωρίζουν ποιος είναι ασφαλιστικά ενήμερος και ποιος όχι με συνέπεια ο ΕΟΠΥΥ να μην τους αποζημιώνει για αυτές τις επισκέψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπ.Υγείας: «Θα εξοφλήσουμε ιδιώτες και νοσοκομεία μετά την αξιολόγηση!»

Δείτε πως κουρεύει τα λεφτά των γιατρών ο ΕΟΠΥΥ!

Στα δικαστήρια οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για τα νέα κουρέματα! Στον αέρα οι εκκαθαρίσεις χρεών

ΕΟΠΥΥ: Οι νέοι σύμβουλοι που ανάβουν φωτιά στον Οργανισμό! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button